Kirjailija

Sara Medberg on teologian maisteri
ja kirkkohistorian tohtoriopiskelija.
Hänen romaaninsa käsittelevät Medbergin
akateemista erityisalaa - tyttöjen
historiallista kasvatusta -
kaunokirjallisesta näkökulmasta.
Sara Medberg on teologian maisteri ja kirkkohistorian tohtoriopiskelija. Hänen historialliset romaaninsa käsittelevät Medbergin akateemista tutkimusaihetta - tyttöjen kasvatusta 1700- ja 1800-luvuilla - kaunokirjallisesta näkökulmasta. Medbergin kirjat kuvaavat nuorten suomalaisten ja ruotsalaisten neitojen elämää samassa hengessä kuin tunnetun englantilaisen kirjailijattaren Jane Austenin (1775-1817) klassiset teokset, joista ei puutu romansseja eikä seikkailuita.

Tapahtumat sijoittuvat historialliseen kartanomiljööseen ja kiidättävät lukijan myös kaupunkien huvielämän pyörteisiin: tanssiaisiin, kutsuille ja vaunuajeluille. Näiden lomaan kietoutuu tietoa aikakauden muodista, sisustuksesta, tapakulttuurista sekä vanhanajan keittotaidosta sokerileipineen, mantelileivoksineen, konvehteineen ja muine herkkuineen. Samalla romaanit luovat silmäyksen Suomeen ja Ruotsiin aikakaudella, jolloin useimmilta naisilta puuttui laillinen täysivaltaisuus. Millaista oli aina olla riippuvainen miehestä?

Medberg on vastaanottanut useita apurahoja Helsingin yliopiston rahastoilta, Svenska litteratursällskapetilta, Svenska kulturfondenilta sekä Waldemar von Frenckellsin ja Oskar Öflundin säätiöiltä tulevan tohtorinväitöskirjansa kanssa työskentelemistä varten. Hänen kaunokirjallinen työnsä on saanut stipendejä muun muassa Turun Seudun Osuuspankkien Säätiöltä, Suomen Kirjailijaliitolta, Otavan Kirjasäätiöltä sekä Svensk-Österbottniska samfundetilta. Medberg oli myös Harlequin AB Nordic Groupin vuoden 2014 kirjailijakilpailun sekä Harper Collins Nordic-kustantamon kirjailijakilpailun 2015 semifinalisti. Hän työstää parhaillaan seuraavaa kirjaansa, joka edellisten teosten tavoin on historiallis-romanttiseen tapaan kirjoitettu romaani.