torstai 2. heinäkuuta 2015

Esikoisromaani nuoren neidon itsenäistymistaistelusta Jane Austenin ajan Suomessa ja Ruotsissa

Holhokki julkaistaan elokuussa 2015.
Koelue kirjaa!
Holhokki on vauhdikas kuvaus neiti Desideria Sparwin itsenäistymistaistelusta kustavilaisen ajan (1772-1809) Suomessa ja Ruotsissa, jossa jokaisella naimattomalla ja naimisissa olevalla naisella oli miespuolinen holhooja. Romaani kertoo suomalaisen sankarittaren elämästä aikakaudella, jona tunnettu englantilainen kirjailija Jane Austen (1775-1817) julkaisi rakastetut klassikkonsa kuten Ylpeyden ja ennakkoluulon. Kuten romaanin takakannen teksti vihjaisee, Holhokki on tulvillaan elegantteja empirepukuja, tyylikkäitä herrasmiehiä ja jännitystä ja romantiikkaa linnoissa ja kartanoissa: 

Orpo neiti neiti Sparw, joka asuu rauhallisessa kartanossa Pohjanmaalla, on kauhuissaan kun hänen uusi aristokraattinen holhoojansa Tukholmasta ilmestyy paikalle. Kreivi Dominic Lindswärd ei lainkaan pidä holhokkinsa itsenäistymyspyrkimyksistä, pelkkä ajatus riippumattomasta naisesta on järkyttävä!

Hänen armonsa haluaa mieluummin kasvattaa Desideriasta nöyrän ja myöntyväisen nuoren neidon, joka ajan kuluessa menee hyviin naimisiin. Päähenkilöt tempautuvat mukaan seikkailuun, joka kiidättää heidät kustavilaisen ajan Suomen ja Ruotsin ylellisten tanssiaissalien ja salaperäisten linnojen halki. Mutta kumpi heistä saa tahtonsa läpi? 

Holhokki julkaistiin keväällä 2015 Svensk-Österbottniska samfundetin tuella ruotsiksi nimellä Myndlingen ja on nyt käännetty suomeksi. Hyppää mukaan sanavalmiin sankarittaren kyytiin ja heittäydy kustavilaisen ajan tanssiaisten ja huvielämän, pukuloiston ja vaunuajelujen pyörteisiin!